Brit Awards 2015: Ed Sheeran şi Sam Smith, marii câștigători

Brit Awards 2015: Ed Sheeran şi Sam Smith, marii câștigători

Like
372
0
marți, 29 septembrie 2015
Showbiz

Cântăreţii Ed Sheeran şi Sam Smith au câştigat cele mai importante premii la gala industriei muzicale britanice, Brit Awards, care a avut loc miercuri seară, la Londra, informează Mediafax.

Compozitorul şi interpretul englez Ed Sheeran a fost numit cel mai bun artist britanic şi a obţinut şi premiul pentru cel mai bun album, acordat pentru cel de-al doilea material de studio al său, intitulat simplu „X”.

Cântăreţul englez a părut sincer surprins când a urcat pe scenă pentru a-şi primi trofeul, o statuetă de culoarea roz pal, realizată de artista britanică Tracey Emin. Cântăreţul de muzică soul Sam Smith, care a fost nominalizat la cinci categorii şi a concurat cu Sheeran pentru trofeul pentru cel mai bun album, a câştigat premiile categoriilor „succes global” şi „debut”.

Sam Smith care a spus că albumul care l-a făcut faimos a fost inspirat de problemele în dragoste pe care le-a avut, i-a oferit un sfat lui James Bay, câştigătorul de anul acesta al premiului criticilor (Critics` Choice): „Vezi cum faci să fii părăsit. Imediat”, a glumit Smith.

Printre ceilalţi câştigători se numără Paloma Faith, care a primit premiul pentru cea mai bună artistă britanică, şi duetul rock Royal Blood, care a câştigat în faţa popularei formaţii One Direction titlul de cea mai bună trupă britanică.

Taylor Swift a câştigat premiul pentru cea mai bună artistă internaţională, vedeta americană cântând în deschiderea galei. Titlul de cel mai bun artist internaţional i-a revenit lui Pharrell Williams.

Premiul pentru cel mai bun single britanic a fost câştigat de Mark Ronson şi Bruno Mars, pentru piesa „Uptown Funk”, iar cel mai bun videoclip britanic a fost ales cel al piesei „You & I” al trupei One Direction. Rockerii de la Foo Fighters au câştigat premiul categoriei „cea mai bună trupă internaţională”.

Gala Brit Awards 2015 a inclus apariţii live din partea unor artişti precum Take That, Kanye West, Madonna şi George Ezra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title